Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 5 maj 2023

Åk 3 v.19

  Hej!

I svenskan denna veckan har vi jobbat med texter i brevform. Kapitlet i Robin har varit lite sorligt då den gamla damen, Rut, dog. Flera av barnen har delat med sig av egna erfarenheter kring döden och begravningar. Fint att flera har vågat prata om ett ämne som många gånger kan vara lite svårt. Vi har även skrivit en berättande text om en rymdvarelse. 

I matten har vi testat våra kunskaper kring de tidigare kapitlen. Area, multiplikation med tiotal samt i flera led (t ex 7*5*10=350). De som blivit klara har fått små papper med multiplikationstabeller att öva upp sin snabbhet med. Vi har även jobbat med problemlösning där använt oss av strategierna: var är rimligt? samt använda sig av en tabell för att pröva sin teori.

I So har vi fortsatt jobba med forntiden. Vi har tittat på det tredje avsnittet av Arkeologens dotter, samt jobbat i ett arbetshäfte. Denna vecka handlade det om värmetiden, som var under yngre stenåldern. 

Nu har Lena och Maria varit iväg och rättat de Nationella Proven, tillsammans med skolorna på Vikbolandet. Era barn har kämpat på väl! Vi kommer att bjuda in till en eftermiddag där ni har möjlighet att kika närmare på de olika proven som ditt barn har gjort. Mer information och tid kommer senare.

Veckans mål för V.19 blir: Vara rädda om skolans saker.

Veckans ord för v.19: trolleri, picknick, pastasallad, femkamp, barnvagn, duschkabin, minneskort, nyfiket, ljuger, fundersamt.


Vecka 19
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 28 i Robin till fredag. Veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim, 
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd.
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka inkl lilla boken. Förhör av Veckans ord, Idrott ombyte och handduk för gr.1 i 3B. Utan ombyte för 3A samt gr.2 i 3B.

Trevlig Helg!

önskar

Team 3