Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 12 maj 2023

Åk 3 v.20

Hej!

I svenskan denna veckan har vi jobbat med olika texttyper för olika syften. Vi har även jobbat med ordspråk, vad är ett ordspråk? eleverna har fått välja ett ordspråk och där efter ritat en bild till. 

I matten har vi jobbat med decimalform 1 3/10 =1,3 = 1 hel och 3 tiondelar. 

I So har vi jobbat med forntiden under två lektioner. Vi har tittat på det fjärde och femte avsnittet av Arkeologens dotter, samt jobbat i vårt arbetshäfte. 

Veckans mål för V.20 blir: Vara rädda om skolans saker.

Veckans ord uteblir då det är så kort vecka, detta gäller även läsläxa. Uppmuntra ert barn att läsa ändå hemma, alltid kul att få välja något annat/frivilligt.

Nästa veckan har vi Cirkus på skolan, alla klasser kommer att får testa på olika cirkusredskap  tex jonglering, akrobatik, balans och mänskliga pyramider. Allt på ett lekfullt sätt. Tänk på att eleverna behöver ha rörelsevänliga kläder tex idrottskläder (detta görs i idrottshallen) 

3A och 3B - Skogsdag på onsdagen, frivilligt att ta med "gofika".

En elev i 3B vill bjuda in hela åk 3 till födelsedagsfirande. föräldrarna har därför önskat få ut klasslistor med nummer för att lättare kunna bjuda in. Om någon inte vill att vi lämna ut deras telefonnummer kontakta oss senast 15/5

Vi i åk 3 bjuder in till "drop-in" den 7 juni mellan 15-17 där ni har möjlighet att kika närmare på de olika delarna i Nationella proven som ditt barn har gjort. 

Nu börjar vi närma oss terminens slut och vi vill bjuda in er alla till 
skolavslutningen den 15 juni kl: 8:30-9:30. När ceremonin är slut tänkte vi alla i åk 3 ta en picknick tillsammans för att umgås lite och säga hej då. Varje familj tar med egen filt och fika. Välkomna!


Vecka 20
Måndag: Cirkus för 3Agrupp2 samt 3Bgrupp2
Tisdag: Musik med Joakim, Cirkus för 3Agrupp1, Cirkus för 3Bgrupp1
Onsdag: Bild med Liselott, eftermiddagen i skogen ta med "gofika"
Torsdag: Lovdag
Fredag:  Lovdag

Trevlig Helg!
önskar

Team 3