Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 17 maj 2023

Åk 3 v.21

 Hej!

Denna vecka har varit riktigt kort med endast tre skoldagar. 

I svenskan har vi arbetat kring en talangjakt. Eleverna har fått skriva egna texter om vad de skulle ha för uppträdande på scenen samt göra person- miljö beskrivning kring ämnet. Vi har även jobbat med att söka efter ords betydelse i en ordbok samt ordna ord i bokstavsordning. 

I matten har vi jobbat med problemlösning kring bråktal. Lite krångligt men eleverna löste det bra. Så härligt att se att de elever som upplever vissa tal som lite lättare kan gå runt och hjälpa eller förklara för sina klasskamrater. 

I So har vi jobbat med forntiden under två lektioner. Vi har tittat på det sjätte och sjunde avsnittet av Arkeologens dotter, samt jobbat i vårt arbetshäfte. Vi arbetar nu kring bronsåldern. Vi har samtalat om att det finns många fina hällristningar på klipporna vid Himmelstalund. Värt ett besök om man är intresserad, finns guidade visningar på kvällstid.

Det blev tyvärr ingen skogsdag under onsdagen. Kylan och regnet gjorde att vi ändrade planerna. Vi valde att äta vår medhavda fika i klassrummen med lite film. Ändå ett mysigt slut på denna kortvecka! Vi har lovat att skogsturen ska ske en annan gång innan sommarlovet.

Idrottslektionerna kommer med start den 22/5 att vara på måndagar. Detta gäller för båda klasserna. Orsaken är att idrottsläraren Ylva kommer att vara sjukskriven fram tills sommarlovet tar vid. Ombyte och handduk gäller som vanligt. 

Veckans mål för v.21 blir: Arbeta koncentrerat.

Veckans ord för v.21: Darrar, snabbt, förflytta, försvinna, skärmen, språkprogrammet, tunga, skicklighet, glömmer, schysst.

Vi i åk 3 bjuder in till "drop-in" den 7 juni mellan 15-17 där ni har möjlighet att kika närmare på de olika delarna i Nationella proven som ditt barn har gjort. 

Nu börjar vi närma oss terminens slut och vi vill bjuda in er alla till 
skolavslutningen den 15 juni kl: 8:30-9:30. När ceremonin är slut tänkte vi alla i åk 3 ta en picknick tillsammans för att umgås lite och säga hej då. Varje familj tar med egen filt och fika. Välkomna!


Vecka 21
Måndag: Idrott med ombyte för både 3A samt 3B. Veckans ord samt läsläxa gås igenom.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott.
Torsdag: Slöjd för för Gr1 i 3A och 3B
Fredag: Slöjd för för Gr2 i 3A och 3B. Test veckans ord. Lyssna av läsläxan.

Nu önskar vi er en riktigt trevlig långhelg!

Team 3