Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 maj 2023

Åk 3 v.22

Hej!

I svenskan har vi jobbat med näst sista kapitlet, där vi fått tänka tillbaka i hela läseboken. Vilka karaktärer vi tyckte var mest intressanta och varför. Vi har även jobbat med se tillbaka på denna termin, hur har vi haft det, vad har vi lärt oss (återberättande text).

I matten har vi arbetat med klockan samt jobbat färdigt i matteboken och extra boken. Vi har även jobbat parvis med problemlösningar. 

I So har vi jobbat med forntiden under två lektioner. I onsdags jobbade vi med runskrift, eleverna fick skriva egen runskrift. På torsdagens so lektion gick vi igenom början av Nordisk mytologi vi såg även två korta filmer om Odens rike (Skapelsen och Den stora muren). Vi läste om olika gudar som man trodde på under vikingatiden samt att några av våra veckodagar även härstammar från denna tid (Guden Tors dag= Torsdag).

Det blev tyvärr ingen skogsdag under onsdagen, då flera inte hade "kläder efter väder". På måndag går vi till skogen istället, helt ok att ta med "gofika" igen. Vattenflaska är också bra ide.

Idrottslektionerna kommer med start den 22/5 att vara på måndagar. Detta gäller för båda klasserna. Orsaken är att idrottsläraren Ylva nu är föräldraledig ett tag framöver. 
Nu på måndag går vi till skogen som idrottslektion, inget ombyte behövs. 

Veckans mål för v.22 blir: Arbeta koncentrerat.

Veckans ord för v.22: lågstadiet, mellanstadiet, skolavslutning, sjunga, sommarlov, pannkakstårta, addition, subtraktion, multiplikation, division. 

Vi i åk 3 bjuder in till "drop-in" den 7 juni mellan 15-17 där ni har möjlighet att kika närmare på de olika delarna i Nationella proven som ditt barn har gjort. 

Nu börjar vi närma oss terminens slut och vi vill bjuda in er alla till 
skolavslutningen den 15 juni kl: 8:30-9:30. När ceremonin är slut samlas vi snabbt i våra respektive klasser och tar ett "hej då", därefter är det valfritt att ta en picknick i gröngräset. Varje familj tar med egen filt och fika. Välkomna!


Vecka 22
Måndag: Skogen med "gofika" för både 3A samt 3B. Veckans ord samt läsläxa går vi igenom.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott.
Torsdag: Slöjd för för Gr1 i 3A och 3B
Fredag: Slöjd för för Gr2 i 3A och 3B. Test veckans ord. Lyssna av läsläxan. Läseboken lämnas in för terminen!

Trevlig helg!

Team 3