Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 5 maj 2023

År 1a

 

Veckobrev v.18

svenskan denna vecka har vi gjort 2 test i läsning och skriva tillsammans med Birgitta. Vi har arbetat en del i Forma språket och läst en text om ett bråk på skolgården och skrivit en text om när vi själva bråkade.

matematiken har vi arbetat med problemlösning i par; att dela upp pengar. Vi har även arbetat klart med detta kapitel som handlat om subtraktion till 20.

SO:n jobbar vi med tema samhället och har börjat nosa lite på temat Bondgården. Vi pratar lite om djuren som finns på bondgården. I 2:an kommer vi sedan att fördjupa oss mer i detta ämne.

NO:n går vi tillsammans med 1b till skogen under fredagen. Vi ska bland annat leta efter vårtecken.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v.19:

Tisdag: musik

Onsdag: idrott utan omklädning, läxhjälp kl 13.40.

Torsdag: uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk).

Läxor:

Sista Läsläxan i Robin kap 30, onsdag-tisdag. Läs lite varje dag.

Läsprojekt v.19-21: Då vi snart läst klart i vår Robinbok, kommer vi satsa på läsning genom att ha ett läsprojekt igen. Eleverna läser böcker hemma och berättar om det i skolan. Här får de sedan färglägga en bok på ett stort gemensamt papper. När läsprojektet är avslutat, räknar vi ihop hur många böcker vi läst tillsammans. Man får gärna låna hem lättlästa böcker härifrån för att läsa under projektet eller läsa sådant man redan har hemma eller lånar på biblioteket.

Tiokamraterna: Fortsätt öva.

Dubblor: se förra veckobrevet; Bra att kunna utantill.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger