Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 17 maj 2023

År 1a

Veckobrev v.20

Vi ha haft besök den här veckan av cikuspedagogen Marcus, som under två pass lärde oss massor av roliga saker. På första passet fick man prova cirkusredskap på olika stationer. Det var bl.a att balansera en fjäder, jonglera med tunna små dukar, få snurr på en tallrik uppe på en pinne mm. På det andra passet fick vi jobba 2 och 2 och bygga pyramider utifrån bilder som Marcus gav oss. Väldigt lyckade lektioner och eleverna var supernöjda och jätteduktiga!

Här i skolan arbetar vi som ni kanske redan vet med elevdelaktighet. Nu är röstningen avslutad vad gäller elevernas favoritmat. Följande maträtter hamnade på bästa fem platserna:

 

ELEVERNAS FAVORITER:

1) Taco med nachochips (111 elever)

2) Chicken nuggets, bulgur (94 elever)

3) Pannkakor (88 elever)

4) Pizza (84 elever)

5) Pannbiffar och potatis (74 elever)

 

Vi håller tummarna att dessa måltider dyker upp för barnen i juni och augusti. 

 

Eftersom Ylva är sjukskriven kommer det inte att bli idrott på samma sätt som ni är vana vid. Ibland väljer vi att vara ute, ibland kommer vi att göra inneaktiviteter. Ni behöver inte skicka med idrottskläder framöver om vi inte flaggar för det.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v.21:

Måndag: Vi går till dammen tillsammans med 1b. Vi ska håva, leka och titta på blommor.  

Tisdag: musik

Läxor:

Läsprojekt v.19-21: Eleverna läser böcker hemma och berättar om det i skolan. Här får de sedan färglägga en bok på ett stort gemensamt papper. När läsprojektet är avslutat, räknar vi ihop hur många böcker vi läst tillsammans. Man får gärna låna hem lättlästa böcker härifrån för att läsa under projektet eller läsa sådant man redan har hemma eller lånar på biblioteket.

Tiokamraterna: Fortsätt öva.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger