Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 5 maj 2023

År 1B

 Veckobrev v.18

matten har vi jobbat med problemlösning och fortsatt att öva på att skriva tal med subtraktion och addition. I slutet av veckan avslutade vi kapitel 3 (Subtraktion med tiotalsövergång) med att testa våra kunskaper kring det vi jobbat med.

So:n har vi börjat ett kort bondgårdstema. Vi har sett på film om bondgården, hur man jobbar som bonde och vilka som är de vanligaste djuren på en bondgård. Vi jobbade sedan i ett häfte kring detta.

På No:n gick vi till skogen tillsammans med 1A. Vi letade vårtecken och hittade fina vårblommor, såg knoppar på buskar och träd och lyssnade på fågelkvitter.

engelskan jobbade vi vidare med frukter. Vi tränade på de engelska orden för olika frukter och bär och sedan fick alla fylla i korsord och skriva rätt ord till rätt bild.

idrotten hade vi friidrott, där man fick testa 7-kamp. Alla kämpade på jättebra och fick träna höjdhopp, stöta kula, kasta spjut, hoppa längdhopp mm.

-----------------------------------------------------------------------

Läsprojekt v.19-21

Då vi nu läst klart i vår Robinbok, kommer vi satsa på läsning genom att ha ett läsprojekt igen. Eleverna läser böcker hemma och berättar om det i skolan. Här får de sedan färglägga en bokrygg på ett stort gemensamt papper. När läsprojektet är avslutat, räknar vi ihop hur många böcker vi läst tillsammans. Man får gärna låna hem lättlästa böcker härifrån för att läsa under projektet.

v.19

MåndagSvenska (veckans bokstav), Svenska, Elevens val

Tisdag: No, Musik (ta med instrument om man vill), idrott (ej ombyte) 

OnsdagMatte, Engelska, Matte, Teknik, So (bondgården)

Torsdag: Idrott (UTE! ombyte), Svenska, Svenska

FredagMatte, Svenska, So (bondgården)


Läxor v.19:

  • Läsprojekt
  • Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 
  • Träna gärna på "dubblorna" upp till 20 (ex. 2+2=4, 5+5=10, 7+7=14) 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar
Martina, Inger och Magnus