Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 11 maj 2023

År 1B

Veckobrev v.19

I svenskan har vi haft veckans bokstav, V och W. Vi har också pratat om vokaler och tittat på Livet i Bokstavslandet om detta. På torsdagen var spec.läraren Birgitta här och gjorde en bedömning i svenska med hela gruppen och på fredagen jobbade vi i Forma språket, där man skulle skriva saker man tyckte var viktiga hos en bra kompis.

matten har vi jobbat vidare med tiotal och ental upp till 50 och att jämföra dessa tal och sedan samma sak med talen 50 till 100.

So:n har vi tittat vidare på bondgården och lärt oss med om djuren gris och får. Vi har sett på korta faktafilmer och sedan skrivit om djuren i vårt bondgårdshäfte.

På No:n pratade vi om vårblommor, såg på film om de vanligaste vårblommorna och sedan lärde oss lite extra om vitsippan. Eleverna skrev om vitsippan, ritade den och pysslade sen fina vitsippor som nu sitter uppsatta i klassrummet. 

På engelskan jobbade vi vidare med frukter. Vi repeterade de engelska orden för ett antal frukter och bär. Sedan lekte vi leken fruktsallad, där man fick träna på att säga och lyssna efter de engelska orden några frukter. 

-----------------------------------------------------------------------

Läsprojekt v.19-21

Då vi nu läst klart i vår Robinbok, kommer vi satsa på läsning genom att ha ett läsprojekt igen. Eleverna läser böcker hemma och berättar om det i skolan. Här får de sedan färglägga en bokrygg på ett stort gemensamt papper. När läsprojektet är avslutat, räknar vi ihop hur många böcker vi läst tillsammans. Man får gärna låna hem lättlästa böcker härifrån för att läsa under projektet.

Cirkus på besök!

Under kommande vecka får vi besök av magikern och cikuspedagogen Macus Bertilsson. Han kommer att träffa alla klasser i idrottssalen och låta oss prova på olika redskap från cirkusens värld. Vill man kolla in detta lite mer, så kan man gå in på skolcirkus

v.20

MåndagSvenska (veckans bokstav), Cirkus, Svenska (ASL), Elevens val

Tisdag: No, Cirkus, Musik, idrott (ej ombyte) 

OnsdagMatte, Svenska (sagor), So (Kristi himmelsfärd)

Torsdag: Kristi himmelsfärd

FredagKlämdag (frita öppet)


Läxor v.20:

  • Läsprojekt
  • Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 
  • Träna gärna på "dubblorna" upp till 20 (ex. 2+2=4, 5+5=10, 7+7=14) 
  • Träna också gärna på sifforna upp till 100, både räkna och skriva!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar
Martina och Inger