Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

lördag 20 maj 2023

År 1B

Veckobrev v.20

Den här veckan har det varit kortvecka, men vi har hunnit en hel del ändå.

svenskan har vi haft veckans bokstav, Y, jobbat i ett häfte där det handlade om att skilja på ord med Å, Ä eller Ö. Vi har också jobbat i Forma språket där vi pratade om sagor. Hur är en saga uppbyggd och hur skriver man en saga? Vilka ord karakteriserar en saga? Vi har både läst sagor och skrivit en saga tillsammans.

matten har vi jobbat med hundrarutan för att träna vidare på talets grannar upp till 100, samt att addera och subtrahera med hela tiotal.

So:n har vi pratat om helgdagen Kristi himmelsfärd. Vi såg på en lite informationsfilm och sen fick eleverna ett arbetsblad där man skulle rita bilder till små faktatexter.

På No:n pratade vi vidare om blommor. Vad behöver blomman för att växa? Hur ser en blommas livscykel ut? Vad heter de olika delarna på en blomma? Alla fick sedan göra en liten vikbok kring detta, som de fått ta med sig hem och visa er.

Vi har också haft besök den här veckan av cikuspedagogen Marcus, som under två pass lärde oss massor av roliga saker. På första passet fick man prova cirkusredskap på olika stationer. Det var bl.a att balansera en fjäder, jonglera med tunna små dukar, få snurr på en tallrik uppe på en pinne mm. På det andra passet fick vi jobba 2 och 2 och bygga pyramider utifrån bilder som Marcus gav oss. Väldigt lyckade lektioner och eleverna var supernöjda och jätteduktiga!

-----------------------------------------------------------------------

Läsprojekt v.19-21

Då vi nu läst klart i vår Robinbok, kommer vi satsa på läsning genom att ha ett läsprojekt igen. Eleverna läser böcker hemma och berättar om det i skolan. Här får de sedan färglägga en bokrygg på ett stort gemensamt papper. När läsprojektet är avslutat, räknar vi ihop hur många böcker vi läst tillsammans. Man får gärna låna hem lättlästa böcker härifrån för att läsa under projektet.

Idrott

Vår idrottslärare Ylva är sjukskriven resten av den här terminen, vilket innebär att vi kommer att ha hand om idrotten själva i varje klass. Vi kommer att göra lite olika saker under kommande idrottslektioner, bland annat gå till skogen. Eleverna kommer inte att behöva ha med sig ombyteskläder. I höst när Ylva kommer att vara föräldraledig, kommer Kadir (som även jobbar på frita) att ha idrotten på skolan.

v.21

MåndagSkogen, Svenska (veckans bokstav), Elevens val

Tisdag: No, Musik, idrott (ej ombyte) 

OnsdagMatte, Engelska, Teknik, So (klassråd)

TorsdagIdrott, Svenska (ASL), Bild

FredagMatte, Svenska (sagor), So (pingst)


Läxor v.21:

  • Läsprojekt
  • Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 
  • Träna gärna på "dubblorna" upp till 20 (ex. 2+2=4, 5+5=10, 7+7=14) 
  • Träna också gärna på sifforna upp till 100, både räkna och skriva!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar
Martina och Inger