Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 25 maj 2023

År 1B

Veckobrev v.21

svenskan har vi jobbat med bokstaven Z. Vi har också pratat vidare om sagor. Vi har läst några klassiska sagor, skrivit meningar till Rödluvan och vargen och även skrivit egna sagor på chromebooks.  

Nu har vi klarat av vårt läsprojekt, där eleverna läst böcker hemma och här i skolan under de senaste veckorna. 100 böcker blev det totalt! Så roligt att höra hur engagerade de har varit i att läsa, både enskilt och tillsammans med er föräldrar!

matten har vi jobbat klart med att addera och subtrahera ental och även repeterat lite om pengar men nu med högre valörer . 

So:n har vi pratat om helgdagen Pingst. Vi såg på en kort film och ritade sen bilder om pingsten på ett arbetsblad. Vi hade även det sista klassrådet för det här läsåret. Vi pratade om vad vi lärt oss under det här året och vad som är bra med vår skola.

På No:n gick vi till dammen, som ligger en bit från skolan, tillsammans med 1A. Medan några fick håva i dammen efter vattendjur, fick andra håva efter djur på land. Vi hittade en vattenskorpion, salamander, iglar, fjärilar och spännande kryp som vi tittade på med förstoringsglas. 

Eleverna har också fått göra ett litet NO-test där man fick visa vad man lärt sig kring temat "året runt". Vilka årstider har vi? Vad händer i naturen under de olika årstiderna? Vilka sädeslag har vi? Hur ser en näringskedja ut och vilka vanliga vårblommor kan man?

I engelskan har vi börjat prata om familjen och tränat på de olika familjeorden (mamma, pappa, syster, farfar osv). Vi har också sett ett avsnitt av Go YoYo Go som handlade om familjer.

-----------------------------------------------------------------------

Skolavslutning

Torsdagen den 15 juni kl.8.30-9.30 kommer vi att samlas hela skolan på gräsmattan vid fritahuset för gemensam skolavslutning. Därefter finns det möjlighet att ha picnic med medhavd fika i gröngräset. Skolbussarna går hem kl.11.00.

Inbjudan kommer :-)


v.22

MåndagSvenska (veckans bokstav), Forma språket, Elevens val

Tisdag: Musik, Matte, No 

OnsdagMatte, Engelska, Matte, Teknik, So (G.O.T.D)

Torsdag: Matte, No, Forma språket

FredagSkogen, Svenska (ASL), So (Nationaldagen)


Läxor v.22:

  • Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 
  • Träna gärna på "dubblorna" upp till 20 (ex. 2+2=4, 5+5=10, 7+7=14) 
  • Träna också gärna på sifforna upp till 100, både räkna och skriva!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar
Martina och Inger