Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 26 maj 2023

Förskoleklass v. 21

 Hej

Nu har vi kollat och det är bara 11 dagar kvar. Tänk så fort tiden går. Våra elever har snart gått färdigt förskoleklass och är redo för första klass :)

Under veckan har vi varit vid dammen och tittat på insekter, fjärilar, ödlor och vattenspindlar. En liten söt Salamander hittade vi. Vi har jobbat klart med mycket som ligger i lådan, arbetat med vår sista bokstav Q och jobbat om pengar och mynt i matteboken. Vilka mynt behöver man använda om man ska köpa något som tex kostar 7 kr osv. 

I vårt bondgårdstema har vi den här veckan fokuserat på Kossan, vi har pratat och pysslat om kossans delar. 

______________________________________________

Vi börjar nu närma oss terminens slut och vi vill bjuda in er alla till skolavslutningen: 

Torsdagen den 15 Juni kl. 8:30-9:30. Alla i familjen är välkomna! Vi kommer att vara ute på baksidan med hela skolan. Vi kommer att tacka av eleverna redan på onsdagen eftersom vi inte har någon återsamling i klassrummen på torsdagen. Klasserna ses utanför klassrummet på torsdagsmorgonen och sedan kommer vi att sjunga tillsammans och för er föräldrar. När ceremonin är slut är det valfritt att ta en picknik i gräset. Varje familj tar med egen filt och fika. Bussarna går hem kl.11.00 denna dag. Glöm inte att meddela fritids om tider för denna dag. Vi hoppas på bra väder!


v.22 Tema Bondgård

Måndag: Repetition av våra bokstäver, musik (björnar), matematik
Tisdag: tema, matematik, programmering
Onsdag: matematik, idrott, tema
Torsdag: skogen, tema
Fredag: matematik, språklek


Trevlig helg
Jenny, Åsa, Oliver, Kerstin, Marcus, och Kent