Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 5 maj 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 18

 Hej på er där hemma!

Det har varit en kortvecka men ändå har vi hunnit med att jobba med bland annat bokstaven C. Det är en riktig klurig bokstav som både kan låta som K och S. Vi har också påbörjat det allra sista kapitlet i Robinboken så nästa får dom ta hem den:)  I matteboken har vi jobbat med klockan och heltimme samt tidsordning. Eleverna fick kolla på olika bilder och sen sätta dom i ordning, vad hände först, sedan och till sist. 

I torsdags gick vi till en annan skog och det var supermysigt att sitta i en hästhage och äta sin frukt. Under tiden vi var i skogen stötte vi på militärer från Aurora som var där och övade, det tyckte de flesta var lite spännande. 

Nu börjar vi också kolla över vad vi har kvar, barnen får jobba klart med sådant som ligger i lådan. Nu är det nedräkning.... :) 

_________________________________________

Nästa vecka kommer förskoleklassen att gå till en damm som ligger en bit härifrån. Vi tar med oss luppar och håvar så får vi hoppas att vi hittar några små djur och insekter. 

På idrotten nästa vecka kommer barnen att få träna på att orientera sig och hitta med hjälp av en karta. 

Vi ber alla er vårdnadshavare att kolla över ert/era barns platser i kapprummet. Det hänger mycket kläder och kanske kan man ta hem lite nu när det börjar bli varmare. 

Idag skickar fritidshemmet hem lapp om sommarfrita. Vi påminner om att det är viktigt att lämna in schema om ert barn ska vara här. Senast på måndag ska det vara inne. Pedagogerna lägger sina scheman efter hur många barn som ska vara här. 


V. 19 tema Vår

måndag: Robin, tema, musik(rävar)/veckans bokstav

tisdag: matematik, skogen, veckans bokstav

onsdag: matematik, idrott

torsdag: dammen, Hitta matematiken, svenska

fredag: matematik, svenska Trevlig helg

Jenny, Åsa, Kerstin, Oliver, Marcus och Kenth