Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 12 maj 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 19

 Hej

Under veckan som varit har vi avslutat vårt tema Vår genom att så olika frön och kärnor. Vi hoppas att det kommer växa nåt snart. 

I Robinboken jobbar vi färdigt och barnen får börja ta hem sina böcker när de är klara. Den här veckan har vi arbetet med bokstaven Z och nu har vi bara två bokstäver kvar, sen har vi gått igenom hela alfabetet :)

Igår gick vi till dammen som ligger en bit härifrån, inne i skogen. barnen fick håva i dammen, vi hade med oss luppar så vi kunde fånga och titta på olika insekter. Vi hade också med oss fjärilshåvar. Vi hittade jättefina fjärilar, olika insekter och hästiglar. Vi hade en riktigt mysig förmiddag. Idag har vi skrivit och ritat om det vi hittade.   

I slutet av maj kommer vi ha en önskevecka där eleverna har fått önska mat. Den här veckan fick vi alla vara med och rösta om olika maträtter. Spännande att se vad vi kommer få för något gott. 

__________________________________________________

Nästa vecka kommer vi ha cirkustema för hela skolan tillsammans med cirkuspedagogen/magikern Marcus Bertilsson.  Alla klasser kommer ha två cirkuspass var där de kommer få testa på olika redskap samt prova på enklare konster. 


v. 20 Tema Cirkus

Måndag: veckans bokstav, matematik, cirkus (rävar)

tisdag: veckans bokstav, svenska, cirkus (rävar och björnar)

onsdag: cirkus (björnar) matematik, idrott, svenska

torsdag: Kristi himmelsfärd

fredag: skolan stängd, frita för de som anmält omsorg


Tack för den här veckan

Trevlig helg 

Åsa, Jenny, Kerstin, Oliver, Marcus och Kenth