Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 18 maj 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 20

 Hej

Under den här kortveckan har vi jobbat med bokstaven X. I matematiken har vi arbetat med former och nosat lite subtraktion. 

Vi har under den här veckan också haft cirkustema och haft besök av cirkuspedagogen Markus. Under två fick vi lära oss massor av roliga saker. På första passet fick man prova på olika cirkusredskap på olika stationer. Bland annat skulle man försöka få snurr på en tallrik uppe på en pinne, vi fick också prova att att balansera en fjäder på fingret och  jonglera med tunna små dukar, mm. På andra passet fick vi arbeta i par och bygga pyramider utifrån olika bilder som Markus visade oss. Det två väldigt lyckade lektioner och eleverna var supernöjda och jätteduktiga. 

Vår idrottslärare Ylva är sjukskriven så dom tre idrottspassen som är kvar kommer vi mentorer att hålla i. Vi kommer göra lite olika saker så eleverna behöver inte ha med ombyte. Vi kommer leka lekar eller vara inne och göra nåt kul. I höst är Ylva föräldraledig och då kommer Kadir som nu arbetar på frita att ta över idrotten på skolan. 

_______________________________________________________

V 21. Tema Bondgård

Måndag: Matematik, tema, musik(rävar)/ veckans bokstav

Tisdag: veckans bokstav, skogen, matematik

Onsdag: matematik, idrott, språklek

Torsdag: tema, matematik

Fredag: matematik, klassråd


Trevlig helg 

Jenny Åsa Kerstin Oliver Marcus och Kent