Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 17 maj 2023

V. 21. Åk 2.

Hej!

Vi har haft en jättehärlig och rolig cirkusvecka tillsammans. Barnen har fått träna på att jonglera, balansera och bygga pyramider med kropparna.  Alla elever har varit delaktiga och engagerade. Det blev många härlig skratt tillsammans. Tyvärr är vår idrottslärare Ylva sjukskriven terminen ut. Sedan kommer hon att vara föräldraledig nästa läsår. Kadir som idag arbetar i åk 3 och på fritidshemmet kommer att ha idrotten under nästa läsår. Den tiden som är kvar av terminen kommer vi i åk 2 att hålla idrotten och simningen fram till avslutningen. På tisdag går vi tillsammans till skogen efter lunch. 

Vi fortsätter att prata om yrken på So:n och den här veckan har åk 2B haft besök av en förälder som berättat om läkaryrket. Åk 2A kommer att ha besök av en förälder under nästa vecka. Hör gärna av er om ni vill komma om berätta om era yrken! Det är både spännande och lärorikt för barnen. Om fler föräldrar vill berätta om sitt yrke är det bara att höra av er till Emma eller Lina så kan vi hitta en tid tillsammans. 

Nu är det inte långt kvar tills skolavslutningen, inbjudan till avslutningen kommer under nästa vecka!

V.21

Sv: Stava, berättelser och skrivprojekt.
Ma: Multiplikation och division.
So: Yrken. 
No: Magnetism
Eng: Vart talar man engelska? 
Id: Simning, samarbetsövningar och skogen.

Läxa: Läsläxa kap 30 och läxboken. Veckans ord (fre-fre).
Hälsningar Lina, Emma, Monica, Jenny och Sunday