Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 25 maj 2023

V.22.Åk 2

Hej!

Nu är det inte långt kvar till sommarlov och det märks på barnen! Den här veckan har vi i svenskan  arbetat vidare med vårt skrivprojekt "Den magiska dörren". Till sommaren har eleverna gjort klart sin bok och får ta hem den och visa den för er. I matematiken har det varit mycket fokus på klockan och jobba klart i matteboken. Vi har även repeterat multiplikation och division. Vi tränar även på uppställningar i både addition och subtraktion.  

I So:n har vi arbetat vidare i samhällskunskap med olika yrken. Det är jätteroligt och spännande att flera föräldrar varit och berättat om sitt yrke. Åk 2A har även avklarat sin simning för terminen! Bra jobbat allesammans. Nästa vecka kommer vi att träna tillsammans på musiken och det gör att idrotten med ombyte uteblir för båda klasserna. Vi kommer ändå promenera Äppelvarvet runt tillsammans under dagen. Vår idrottslärare Ylva har fått en pojke och har gått på föräldraledighet resten av terminen. Vi önskar henne och familjen varmt grattis! 

Vi börjar nu närma oss terminens slut och vi vill bjuda in er alla till skolavslutningen: 

Torsdagen den 15 Juni kl. 8:30-9:30. Alla i familjen är välkomna! Vi kommer att vara ute på baksidan med hela skolan. Vi kommer att tacka av eleverna redan på onsdagen eftersom vi inte har någon återsamling i klassrummen på torsdagen. Klasserna ses utanför klassrummet på torsdagsmorgonen och sedan kommer vi att sjunga tillsammans och för er föräldrar. När ceremonin är slut är det valfritt att ta en picknik i gräset. Varje familj tar med egen filt och fika. Bussarna går hem kl.11.00 denna dag. Glöm inte att meddela fritids om tider för denna dag. Vi hoppas på bra väder!


V.22

Sv: Stava, berättelser och skrivprojekt.
Ma: Innehållsdivision, hälften och dubbelt, testa dina kunskaper.
So: Yrken. 
No/teknik: Programmering.
Eng: Vart talar man engelska? 
Id: Äppelvarvet

Läxa: Klockhäfte som delas ut på måndag till alla elever och som ska lämnas in senast fredag 9/6.
Veckans ord (mån-fre). 

Hälsningar Emma, Lina, Monica, Jenny och Sunday