Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 juni 2023

Åk 3 v.23

 Hej!

I svenskan har vi jobbat med sista kapitlet, där vi fått blicka framåt och fundera över vilka drömmar vi har. Barnen har även fått skriva dikter om Stranden. De har då skrivit utifrån våra sinnen. Veckans ord är slut för denna gång. Så härligt att se hur mycket barnen har övat på dessa ord genom veckorna. De har verkligen utvecklats i sin stavning!
Idag är det dags att lämna in läseboken i Robin. Kom ihåg att lämna in Läseboken, ni som missat detta!

I matten har vi fortsatt att arbeta färdigt i matteboken och extra boken. Eleverna har även jobbat parvis med problemlösningar i ett häfte. 

I So har vi jobbat med Nordisk mytologi under två pass. Vi har tittat på två korta filmer per lektion och sedan samtalat kring dem.

Veckans mål för v.22 blir: Ta hand om varandra.

Vi i åk 3 bjuder in till "drop-in" den 7 juni mellan 15-17 där ni har möjlighet att kika närmare på de olika delarna i Nationella proven som ditt barn har gjort. 

Nu börjar vi närma oss terminens slut och vi vill bjuda in er alla till 
skolavslutningen den 15 juni kl: 8:30-9:30. När ceremonin är slut samlas vi snabbt i våra respektive klasser och tar ett "hej då", därefter är det valfritt att ta en picknick i gröngräset. Varje familj tar med egen filt och fika. Välkomna!

På fredag kommer vi att mysa och titta på en film. Vi har därför godkänt att man kan ta med sig något litet snacks. Detta tänker vi kan vara en liten påse popcorn, chips eller fika (OBS! inget med nötter eller godis) och dricka. Saft går bra men läsk har vi sagt nej till.

Skicka med era barn en plastpåse kommande vecka då vi har tänkt städa undan terminens arbete och skicka hem.

Vecka 22
Måndag: Klämdag. Ingen skola, Fritidshemmet öppet.
Tisdag: Röd dag. Ingen skola. Nationaldagen. 
Onsdag: Bild med Liselott. På rasten får man åka cykel och kickbike på skolgården vid utsatta platser. Självklart hjälmkrav! 15 - 17 Välkomna att kolla på de Nationella Proven med era barn.
Torsdag: Sl
öjd för för Gr1 i 3A och 3B
Fredag: Slöjd för för Gr2 i 3A. Vi myser och tittar på en film.

Trevlig helg!

Team 3