Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 1 juni 2023

År 1B

Veckobrev v.22

svenskan har vi jobbat med sista ”veckans bokstav” nämligen S. I Forma språket har vi skrivit kalasinbjudningar och pratat om vilka meningar som är viktiga för att göra en inbjudan. Vidare har vi repeterat bokstäver och tränat på att skriva så fint man kan. Vi har också skrivit tokiga meningar genom att slå med tärningar och se vilka ord man får till sin mening.

matten har vi startat med ett nytt kapitel som handlar om längd. Vi har tränat på att mäta med klossar och även med nya linjaler, vilket var väldigt roligt.  

So:n har vi haft Grej Of The Day, då vi pratade om humlor och bin. Vi lärde oss hur viktiga dessa insekter är för oss människor och för mycket av det vi äter. Vi har också pratat om Sveriges nationaldag och att det i år är 500 år sedan Gustav Vasa blev kung.

På No:n har vi pratat om sommaren och vilka månader som ingår i årstiden. Vi gjorde en tankekarta kring sommaren, såg vi infofilmen Varmt, kallt och mittemellan och sedan skrev vi sommarord. Sen fick alla färglägga sommarmånaderna och vilka kläder som man har på sommaren. Allt vi jobbat med det här läsåret som handlat om årstider, kommer vi att göra ett årstidshäfte av nästa vecka.

-----------------------------------------------------------------------

Elevrådsvecka 7, 8 och 9 juni

Elevrådet har bestämt att de vill få hålla i rastaktiviteter. Elevrådet frågade alla klasser vad de ville göra och utifrån önskningarna så har vi skapat följande program:

Onsdag 7 juni: Cykel och kick-bike dag!  (Kick bike = batteridriven, laddningsbar utan gammal hederlig som man sparkar sig fram på). Alla som vill får ta med sig sin cykel eller kick-bike och man måste ha hjälp. Några elever i åk 3 kommer skapa hinderbanor att köra för cyklar och kick biks under denna dag. Bra att man pratar om att kunna låna ut till kompisar som ev. inte har med sig.

Torsdag 8 juni: Disco. Några elever i åk 2 fixar till ett disco under rasterna för alla att vara med på.

Fredag 9 juni: Grillning under lunchrasten. Vi erbjuder eleverna att få grilla korv om de vill.

Varje dag kommer vi också prata om önskelekar innan rasten och uppmana klasserna att leka dem under rasten.  

 

Med förhoppning om en väldigt rolig vecka!

// Hälsningar eleverna i elevrådet och rektor Frida


Skolavslutning

Torsdagen den 15 juni kl.8.30-9.30 kommer vi att samlas hela skolan på gräsmattan vid fritahuset för gemensam skolavslutning. Därefter finns det möjlighet att ha picnic med medhavd fika i gröngräset. Skolbussarna går hem kl.11.00.

Inbjudan kommer :-)

 

v.23

MåndagKlämdag

Tisdag: Sveriges nationaldag 

Onsdag: Matte, Engelska, Matte, Teknik, So (G.O.T.D)

Torsdag: Matte, No, Bild

FredagUtematte, Svenska, So (STAR)

 

Läxor v.23:

  • Matte: Träna 10-kompisar 
  • NO: Träna årstiderna och månaderna

 

Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

 

Med vänliga hälsningar

Martina och Inger