Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 juni 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 22

 Hej på er där hemma!!

Då var den sista hela veckan gjord. Under veckan har vi fortsatt med vårt tema Bondgård, vi har pratat om både hästen och grisen. Vi har också repeterat alla våra bokstäver med lite dansstopp. Alla fick dansa till musik och när musiken tystnade skulle alla gå till ett papper med en bokstav och försöka skriva ett ord.  


I tisdags jobbade vi dom sista sidorna i matteboken som handlade om programmering. Samtidigt fick några i taget testa på att programmera vår beebot, det tyckte dom var superkul så det ska vi verkligen testa på flera gånger. I fritaköket fick barnen jobba med Osmo, det handlar också om programmering fast man då jobbar med Ipad.

I onsdags var vi i vårt blivande klassrum och jobbade, det var riktigt spännande och mycket att titta på. Roligast var nog att få gå upp en trappa och titta ut på alla från balkongen :)

Igår gick vi till skogen och lekte, de som ville fick skapa en bondgård med olika djur. Vi borrade också flera hål i en stubbe för att skapa ett insektshotell. Idag har vi jobbat och sjungit om alla våra 12 månader. Barnen fick måla sin månad som de är född i. Efter rasten skrev vi sommarord och alla fick rita något somrigt. Fredagen avslutades med att vi pratade om Sveriges nationaldag och ritade Sveriges flagga. 

____________________________________________________

Nästa vecka när vi går sista gången till skogen för den här terminen, får alla elever ha med sig en liten fikamatsäck. Inget godis och läsk utan något från fikahyllan. 

OBS!! vi vill åter igen be alla att se till att alla leksaker stannar hemma. Varje dag får vi reda i onödiga konflikter som sker på grund av detta. 

Här kommer ett meddelande från elevrådet! 

Elevrådsvecka 7, 8 och 9 juni

Elevrådet har bestämt att de vill få hålla i rastaktiviteter.

Elevrådet frågade alla klasser vad de ville göra och utifrån önskningarna så har vi skapat följande program:

Onsdag 7 juni: Cykel och kick-bike dag!  (Kick bike = batteridriven, laddningsbar utan gammal hederlig som man sparkar sig fram på). Alla som vill får ta med sig sin cykel eller kick-bike och man måste ha hjälp. Några elever i åk 3 kommer skapa hinderbanor att köra för cyklar och kick biks under denna dag. Bra att man pratar om att kunna låna ut till kompisar som ev. inte har med sig.

 Torsdag 8 juni: Disco. Några elever i åk 2 fixar till ett disco under rasterna för alla att vara med på.

 Fredag 9 juni: Grillning under lunchrasten. Vi erbjuder eleverna att få grilla korv om de vill.

 Varje dag kommer vi också prata om önskelekar innan rasten och uppmana klasserna att leka dem under rasten.  

 Med förhoppning om en väldigt rolig vecka!

// Hälsningar eleverna i elevrådet och rektor Frida


v. 23 Tema Bondgård

Måndag: ingen skola, frita för de som anmält omsorg

Tisdag: Sveriges nationaldag, skolan stängd

Onsdag: Matematik, förbereda inför festen, tema

torsdag: Förbereda inför festen, skogen med fika

fredag: FEST


Trevlig helg önskar 

Jenny Åsa Oliver Kerstin Marcus och Kenth