Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 9 juni 2023

Förskoleklassernas veckobrev V.23

 Här kommer terminens sista veckobrev.

Under denna korta vecka har vi fokuserat på att arbeta klart och avsluta allt arbete. Vi har avslutat vårt bondgårdstema med att arbeta med fåret.

Det var mycket uppskattat med att ta med sig en egen fika till skogen. De som ville fick använda håvar för att fånga fjärilar och annars var det fri lek i skogen.

Övrig tid har gått åt till att förbereda inför dagens fest. Eleverna fick göra egna placeringskort, baka chokladbollar och vi har tillverkat girlanger och pyntat klassrummen.

Idag har flera barn sagt att det var bland de bästa dagarna de upplevt! :) Första passet lekte vi olika lekar, under rasten fick de barn som ville äta korv med bröd som grillades på skolgården. Under andra passet blev det disco med både dansstopp och just dance. Under tiden dukades fikat upp på långbord och vi fick sedan gå in och leta reda på våra platser. Dagen avslutades med filmen Hitta Nemo och popcorn.

v.24

Måndag: Jobba klart och pyssel, Rävarna musik med Martina. Björnarna har musik med Jenny.

Tisdag: Genrep inför skolavslutningen, pyssel. Vi skickar hem barnens pärm mm.

Onsdag: Pyssel, femkamp med övriga skolan. Avtackning med glass.

Torsdag: På torsdag är det skolavslutning mellan 8:30-9:30. Därefter samlas vi för ett kort farväl och sedan är det valfritt att äta medtagen picknick i gröngräset. 


Tack för den här terminen!

 Vi önskar er en riktigt fin sommar!

Jenny, Åsa, Oliver, Kerstin, Marcus och Kent