Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 15 juni 2023

Rektorsblogg - juni och sommarlov!

 Hej alla våra Dagsbergsbarn och familjer!


I detta utskick: 

 • Skolavslutningen
 • Inomhusprover
 • Viktiga datum för augusti
 • Nå oss på skolan under sommaren samt semester mm
 • Avslutande ord
 • ------------------------

  Skolavslutningen

  Tack för jättefin skolavslutning!!! Så många som bidrar på olika sätt för att göra den så fin; ni som pyntade och förberedde allt nu på morgonen, frita som hade fixat pynt och byggt scen, ni som övade sånger med barnen, Jocke som höll i musikdelen hela avslutningen, ni som kom och tittade och de viktigaste - barnen! Ni var så duktiga! 

  Tack för alla fina ord från er som kom och pratade med oss om hur mycket ni trivs/trivts på skolan, om avslutningen, sommarhälsningar mm. Det värmer och är alltid roligt att få höra.  

  Nu är det sommarlov för alla barn och sommarfrita är i full gång! Fritagänget kommer sprida information om vad som händer veckorna under sommaren för de barn som behöver omsorg. 

  Inomhusprover

  Resultaten på inomhusproverna har kommit och de visar inget dåligt. Det verkar dock som ventilationen i åk 2 och 3s klassrum fungerar ojämnt. Det jobbar vi vidare med. Resultatet sa även att luften var lite för varm i de tre lokalerna som testades och luftfuktigheten lite för torr. Det ska vi nu lösa.   

  Viktiga datum för augusti! 

  Blivande förskoleklassbarn tillhör Dagsbergs skola från den 1/8. 

  Fritidshemmet är stängt så de kan få arbeta med fortbildning och planering 14-15/8. Om man är i behov av omsorg för sitt barn så ordnar vi stöd på närliggande skola med fritidshem.

  Höstterminen och nya läsåret börjar onsdagen den 16/8 kl. 8:15. 

  Nå oss på skolan under sommaren samt semester mm 

  Fritidshemmet tar emot samtal och frågor hela sommaren. Deras tfn är 011-15 54 53.

  Jag (rektor Frida) har semester vecka 27, 28, 29 och 30. Under tiden finns en rektorskollega som är i tjänst och har uppdraget att stötta skolor där rektor är på semester. Om ni har frågor som inte rör just Dagsberg, utan kring ert barn, kommande skolgång mm så kontakta kontaktcentret på 011-15 00 00 så får ni hjälp. 

  Avslutande ord... 

  Lycka till alla våra 3:or på era mellanstadieskolor i höst. Vi kommer sakna er! 

  Lycka till Sunday, Inger och Birgitta! Ni kommer också vara saknade i höst. Ylva - vi ses när det är dags att köra igång igen. :)  

  Tack för läsåret 2022-2023 allesammans; barn som vuxna!

  Glad sommar, ha ett fint sommarlov och njut allasammans!   Vänliga hälsningar


  Frida Dahlström
  Rektor Dagsbergs skola

  Norrköpings kommun

  Telefon: 011-155362
  frida.dahlstrom@norrkoping.se
  www.norrkoping.se 

  ”Respekt, Ansvar, Omtanke”