Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 11 augusti 2023

Välkomna till år 2

 Vi ses på onsdag kl. 8.15 i klassrummet.

Hoppas alla haft en härlig sommar trots allt regn :-).

Redan första veckan kommer ni få hem ett kontaktformulär där ni fyller i era telefonnummer som vill vi ha tillbaka så snabbt som möjligt, så att vi kan nå er om någonting skulle hända. I år kommer vi testa att inte ha kontaktböcker som vi haft tidigare. Vi tycker kommunikationen har fungerat så bra via sms till klasstelefonerna. Så det ni förra året meddelade via boken kan ni nu skicka som sms istället.

Vi har nya skoltider detta år; 8.15-13.30. Hela årskurs 2 kommer att äta lunch kl 11.10. Under första veckan kommer vi inte att ha så mycket ”vanliga” lektioner utan vi kommer att vara ute mycket tillsammans båda grupperna. Detta år kommer årskurs 2 vara faddrar till blivande förskoleklassen. Redan första veckan kommer de att få träffa varandra.

Veckan därpå, v.34 drar vi igång med läsinlärning i olika grupper med boken Robin och startar därmed läsläxan; måndag till fredag. Vi önskar att ni läser läxan med era barn ofta, gärna varje dag, så att de är förberedda och kan läsa läxan för oss på fredagarna.

Idrotten kommer att ligga på onsdagar och fredagar fr.om v. 34. Då vår idrottslärare Ylva nu är mammaledig, kommer Kadir ansvara för idrotten.

Kom ihåg att se över era barns extrakläder samt regnkläder så att det alltid finns på skolan. Vill ni ta med inneskor tycker vi att det är bra.

Vi påminner också om den lilla "läxan" som lämnades ut när vi slutade i juni. Man skulle under sommarlovet plocka en sten och ta med den vid skolstarten. Skulle man ha glömt att göra detta, så kan man passa på nu de sista dagarna innan vi ses!Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till år 2a: 073-8531633, 2b 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i år 2:

pernilla.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

martina.tingberg@norrkoping.se

ingela.johansson3@norrkoping.se

 

Med hopp om en trevlig termin!

Pernilla, Magnus, Martina och Ingela