Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 13 januari 2023

År 1B

Veckobrev v. 2

Då var vi tillbaka efter julledigheten! Hoppas ni har haft det bra! Vi har dragit igång direkt med att jobba inom de olika ämnen och eleverna har jobbat på bra från start! Vi har möblerat om i klassrummet, så nu sitter de i grupper med fyra elever tillsammans.

I svenskan har vi skrivit meningar om vad vi gjort på jullovet. Vi kom för tillsammans på en massa meningar som jag (Martina) skrev upp på tavlan. Sedan fick varje elev välja ut fem meningar som de skriv i sin svenskbok och som de sedan fick något passande till. 

Vi har också jobbat i svenskboken Forma språket, där vi tränade på att skriva berättelser och pratade om att en berättelse måste ha en början och ett slut.

matten har vi jobbat med siffran 10, både i häfte och i matteboken. Vi har också pratat om och jobbat med tiokompisarna och om begreppet dubbelt.

So:n har vi haft G.O.T.D (Grej Of The Day), där vi fick lära oss mer om Stockholms slott. Eleverna fick sedan skriva faktameningar om slottet och rita till. Vi har också pratat om traditionen Tjugondag knut, dansat runt granen och plockat undan alla julsaker. 

No:n har vi pratat om djuren på vintern. Vilka djur flyttar? Vilka stannar? Vilka är vakna och vilka sover? Vissa byter päls, varför då? Hur får djuren tag i mat på vintern?

----------------------------------------------------------------------------

V.3

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Svenska (läsgrupper), Elevens val, Bokbuss

Tisdag:  No (vinter), Musik, So 

Onsdag: Engelska, Matte, Svenska (ASL), Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Idrott (ombyteskläder), Matte, Teknik, Svenska 

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 18. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Martina och Kerstin