Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 24 augusti 2023

Åk 3 v. 35

Hej!

Den här veckan har eleverna kommit igång med ordinarie undervisning. Eleverna har bekantat sig i nya arbetsböckerna och har satts igång i arbete. I onsdags tränade vi på säkerhet på bussen och pratade om trafikregler. Idag har vi haft brandövning för hela skolan, det gick jättebra! Imorgon drar vi igång vårt dansprojekt tillsammans med Dansverkstan. Temat är värdegrund och kamratskap. Barnen behöver inte ta med skor eller ombyte till dansen. 

Det börjar att bli kyligare ute och snart är hösten här. Tänk på att skicka med kläder efter väder, regnkläder och stövlar. Skicka gärna med extrakläder som byxor och strumpor om man blir blöt. 


V.35

Sv: Berättelse, läsförståelse, läsdusch
Ma: Problemlösning, addition och subtraktion uppställning
So:  Förbereda inför utvecklingssamtal och självskattning
No: Ljud/ljus
Eng: Good to know

Läxa: Läsläxa kap. 2 och läxbok (3A har mån-fre och 3B har fre-tor ). Träna på multiplikationstabellen 0-5 (multiplikationsplattan, skriv inte utan träna tills lilla tabellen sitter automatiskt).Fritidshemmet

Detta händer på fritidshemmet vecka 35:

Måndag - Sten, sax påse duellen 

Tisdag - Sten, sax påse duellen 

Onsdag - Spel och lek 

Torsdag - Snicken och petras lek 

Treorna går till skogen, går till skogen 13.30, åter på skolan 15.30.

Fredag - Spel och lek


Info från frita: 

Vi vill påminna om att dubbelkolla så ditt barn har schemarad i IST, detta lämnas i appen IST HOME. 


Vi vill också uppmärksamma att vid sjukfrånvaro anmäla detta i både IST och skola 24. Detta för att systemen inte är sammankopplade, så för att både skola och fritidshem ska se att eleven är frånvarande krävs anmälan i båda systemen.   


Vi är ute mycket och i alla väder, så tänk på att ha bra kläder efter väder!  

Trevlig helg önskar Emma, Lina, Monica, Sunday, Linda, Jenny och Frida