Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 25 augusti 2023

Veckobrev v.35 F-klass

 Hej!

Denna vecka har vi gått i skolan alla 5 dagarna. Vi känner redan nu att det är en otroligt fin grupp! Det är härliga stunder matte- och språklek varvat med fri lek. De är väldigt bra på att städa undan efter sig och på tillfällena med högläsning är det nyfikna och lyssnande barn som sitter på mattan. Det är helt enkelt ett härligt gäng som vi fått i förskoleklass!

Vi har haft lite olika säkerhetsövningar denna vecka. På onsdagen hade vi säkerhetsövning med buss. Det var spännande och lite pirrigt. Busschauffören berättade vilka regler som gäller när klassen åker buss samt vad man ska tänka på i trafiken. På torsdagen hade vi brandövning. Klassen gick lugnt och fint ut och ställde upp sig på fotbollsplan. 

Under torsdagen skulle vi ha haft vårat första idrottspass. Tyvärr så var vår idrottslärare, Kadir, sjuk. Därför hade vi lite Miniröris på grusplanen bakom vårt klassrum. Väldigt kul, men vi (framförallt vuxna) blev väldigt trötta och flåsiga. Efteråt gick vi in och hade en härlig stund med kompismassage. Vi satt i en stor ring och masserade ryggen på den framför sig, medan Maria läste en saga om rörelserna. Många utryckte att de ville ha massage igen.

Kontaktboken som ni fick förra veckan får gärna ligga i barnens väskor så att vi lätt kan skriva in meddelanden till varandra. Viktigt att ni tänker på att schemaändringar görs för:
Fritidshemmet i appen IST.
Skolan i appen skola24. (Här kan även ledighetsansökningar göras).
Är det så att ditt barn är sjuk måste man därför anmäla detta i båda dessa appar (om barnet har en plats på fritids). Detta för att dessa tyvärr inte är sammankopplade.

Schema kommer vi skicka hem nästa vecka. Men några fasta saker har vi. Skogen går vi alltid på måndagar, viktigt att barnen har kläder efter väder, vattenflaska och frukt/macka är helt ok att ta med. 
Torsdagar har vi idrott, inget ombyte behövs nu i början ev andra och springvänliga skor. Vi kommer vara ute mycket under idrottslektionerna några veckor framöver.

På fredag kommer ett dansprojekt att starta på skolan. Det är Dansverkstan Norrköping som kommer till oss på Dagsbergsskolan. Danslektionerna utgår från boken Barnen i Kramdalen 2. Vi kommer läsa och dansa om vartannat i 45 minuter. Varje grupp kommer att träffa danslärarna vid tre tillfällen under hösten.

Vecka 35 
Måndag: Skogen tillsammans med faddrarna.
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag: Idrott ute, inget ombyte behövs.
Fredag: Dansprojektet startar.


Fritidshemmet

Detta händer på fritidshemmet vecka 35:

Måndag - Sten, sax påse duellen 

Tisdag - Sten, sax påse duellen 

Onsdag - Spel och lek 

Torsdag - Snicken och petras lek 

Treorna går till skogen, går till skogen 13.30, åter på skolan 15.30.

Fredag - Spel och lek


Info från frita: 

Vi vill påminna om att dubbelkolla så ditt barn har schemarad i IST, detta lämnas i appen IST HOME. 


Vi vill också uppmärksamma att vid sjukfrånvaro anmäla detta i både IST och skola 24. Detta för att systemen inte är sammankopplade, så för att både skola och fritidshem ska se att eleven är frånvarande krävs anmälan i båda systemen.   


Vi är ute mycket och i alla väder, så tänk på att ha bra kläder efter väder!  

Trevlig helg!

önskar

Lena, Maria, Åsa och Marcus