Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 1 september 2023

Veckobrev v.36 F-klass

 

Hej!

Vi har toppendagar i förskoleklassen, där vi under dagarna leker lekar, har språklek, mattelek, idrott samt njuter av en härlig måndag i skogen. 
Barnen har under denna veckan fått bestämda platser i ringen (samlingen, lila rummet) tryggt att veta var man ska sitta.
Under språklek - jobbar vi med rim och ramsor, långa och korta ord, hur många ord hittar vi i olika meningar mm. Matteleken - tränar vi på att räkna i olika ramsor, sorterar vi olika saker samt letar/lägger olika mönster. 
Under dessa jobbarpass är vi indelade i mindre grupper (oftast 2 grupper) röda/lila rummet men vi kan även använda djurnamnen Ekorrar/Harar.  

I måndags var vi i skogen med våra faddrar, härlig förmiddag tillsammans även om det regnade.
På idrotten lekte vi olika lekar samt några samarbetsövningar, bra jobbat!

Idag, fredag har Dansverkstan, Norrköping varit på besök i f-klass. Danslektionen utgår från boken Barnen i Kramdalen 2. Vi läste och dansade om vartannat i 45 minuter. 

Kontaktboken är en länk mellan hemmet och skola/fritids glöm inte att skicka med kontaktboken varje dag. Era barn lämnar in den till oss varje morgon och får tillbaka den när dagen är slut. 

Viktigt att ni tänker på att schemaändringar görs för:
Fritidshemmet i appen IST. (uppdatera gärna ert barns schema).
Skolan i appen skola24. (Här kan även ledighetsansökningar göras).
Är det så att ditt barn är sjuk måste man därför anmäla detta i båda dessa appar (om barnet har en plats på fritids). Detta för att dessa tyvärr inte är sammankopplade.

Schema har skickats med hem idag fredag. Några fasta saker; Måndagar går vi till skogen, viktigt att barnen har kläder efter väder, vattenflaska (frukt/macka är helt ok att ta med). 
Torsdagar har vi idrott, inget ombyte behövs nu i början ev andra och springvänliga skor. Vi kommer vara ute mycket under idrottslektionerna.

Kom ihåg! Ni som ännu inte lämnat in kontaktuppgifter kring ert barn, gör detta så fort ni kan! Detta för att vi ska ha uppdaterade telefonnummer om något skulle hända. Har pappret tappats bort, kontakta oss för att få ett nytt.

Vecka 36 
Måndag: Skogen
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag: Idrott ute, inget ombyte behövs.
Fredag: 

Trevlig helg!

önskar

Lena, Maria, Åsa och Marcus