Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 8 september 2023

Veckobrev v.37 Fklass

Hej!

Vilken härlig vecka vi har haft i förskoleklass! 

I språkleken har vi fortsatt jobba med rim och ramsor, tränat på höger och vänster. Vi har tränat på att beskriva och berätta om en sak för resten av gruppen. 

Under matteleken tränar vi på att räkna i olika ramsor, jobbar på att lägga mönster samt att jämföra längder, lika/ olika. Idag spelade vi tärningsspelet, vilket många tyckte var roligt.

I måndags var vi i skogen och lekte lekar men hade även fri lek, härligt väder denna veckan.

I onsdags hade vi folktandvården på besök. Barnen fick bra information samt en tandborste och en pysselbok med sig hem. Idag skickas det även med ett informationsblad till er föräldrar. 

På idrotten hade vi uppvärmning ute, därefter gick vi "äppelvarvet". Detta för att träna inför nästa veckas skoljogg. Nästa vecka har nämligen hela skolan hälsovecka, med skoljogg på torsdagen. Denna vecka kommer vi att gå en morgonpromenad med diskussionsfrågor kring hälsa och rörelse. Vi kommer även arbeta med detta tema i klassrummet.

Kontaktboken är en länk mellan hemmet och skola/fritids glöm inte att skicka med kontaktboken varje dag. Era barn lämnar in den till oss varje morgon och får tillbaka den när dagen är slut. Mappen samlas in på måndagar och återfås när vi skickar hem viktiga papper till er.

Viktigt att ni tänker på att schemaändringar görs för:
Fritidshemmet i appen IST. (uppdatera gärna ert barns schema).
Skolan i appen skola24. (Här kan även ledighetsansökningar göras).
Är det så att ditt barn är sjuk måste man därför anmäla detta i båda dessa appar (om barnet har en plats på fritids). Detta för att dessa tyvärr inte är sammankopplade.

OBS! Detta veckobrev kommer till nästa vecka enbart komma på mail, denna vecka lägger vi ut på både blogg och skickar på mail. (har ni inte fått något mail, kontakta oss i f-klass så kollar vi vad problemet är, flera av er har inte uppgett mailadress i Ist därav inget mail).

Du som har ett barn med specialkost, glöm inte att skicka ett sms till Kicki i matsalen om ditt barn är sjuk. (0738-531623). Ev kommer "önskekost" att kräva läkarintyg, mer info kommer.

Vecka 37 
Måndag: Morgonpromenad. Skogen
Tisdag: Morgonpromenad.
Onsdag: Morgonpromenad.
Torsdag: Skoljogg. Kom gärna i bekväma kläder som du kan springa/gå i.
Fredag: 
Morgonpromenad. Dansverkstaden på besök

Trevlig helg!

önskar

Lena, Maria, Åsa och Marcus