Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 15 december 2022

1 B veckobrev

v.50

Då var vi framme vid sista veckobrevet för det här året! Barnen har jobbat på otroligt bra och utvecklats så mycket den här terminen på så många plan! Det är stolta pedagoger som går på julledighet på tisdag!

På onsdagsförmiddagen var vi uppe i Dagsbergs kyrka och tittade på treornas luciatåg, fint och stämningsfullt som alltid. Efteråt fikade vi med saft och pepparkakor i klassrummet!

I svenskan har vi jobbat med haft välskrivning, där man skulle skriva julord det finaste man kunde. Vi har också skrivit meningar om Lucia och även haft ASL där vi skrev om julmat. De kom på väldigt många goda saker att ha på sina julbord :-)

matten har vi spelat mattespel och jobbat vidare med siffran 9 i matteboken.

So:n har vi fortsatt att prata om traditioner och då om Lucia, hennes liv, luciatåg och vad det innebär att göra goda gärningar.

No:n har vi jobbat vidare med årstiden vinter. Vi har sett en faktafilm om vinter, pratat om vilka månader som är vintermånaderna och vilka kläder man har på sig på vintern.

I engelskan har vi fortsatt med djur. Vi har lärt oss lite fler djur och det märks att många av eleverna kan ett antal djur. Vi konstaterade också att många djur låter ganska lika på svenska och engelska (elefant - elephant, tiger - tiger, lejon - lion)

----------------------------------------------------------------------------

Julavslutning

Tisdagen den 21 december har vi julavslutning i Dagsbergs kyrka, för elever och pedagoger. Skoldagen slutar ca.9.30 och skolbussarna går 10.00 för de som inte blir hämtade eller ska vara kvar på frita.


Bokbuss-böcker

Vissa av er har fått påminnelser hem angående låneböcker. Vi har alla böcker här i skolan och kommer att lämna tillbaka dem när bokbussen kommer nästa gång i januari. Så ni kan strunta i dessa påminnelser!


V.51

Måndag: Julpyssel, julfilm, städa lådor mm

Tisdag: Julavslutning!


Vi ses igen tisdagen den 10/1!


Ha en fin fjärde advent och sedan önskar vi en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 

//Martina och Kerstin