Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 12 januari 2023

Åk 2

Hej!


Då var vi äntligen igång med vårterminen 2023! Hoppas ni alla har haft en fin jul! 

I veckan har kommit igång med ordinarie undervisning i klassen. I matematiken kämpar vi vidare med att göra klart den första matteboken så snart är det dags att börja i vårterminens mattebok. Just nu arbetar eleverna med tredimensionella former. I svenskan har eleverna fått berätta och skriva om vad de ätit, sett, lekt och minns från jullovet. Vi har fortsatt i Forma språket med att läsa med flyt samt att forma ord och meningar. Vi har inlett ett nytt tema i NO, där vi kommer att arbeta med tema vatten och luft fram till våren, vi ser fram mot att experimentera med eleverna! I åk 2A kommer Ylva som är idrottslärare att ha No med eleverna på torsdagar sista lektionen, då Lina är iväg på ledningsgrupp. I So kommer vi att påbörja ett arbete med källkritik.

Nu i skolstart för ny termin vill upplysa om att om ni ska vara lediga från skolan behövs det att skickas in en ledighetsansökan från kommunens hemsida. Den finns här: https://minasidor.norrkoping.se/oversikt/overview/318
Det går alltså inte att fylla i att vara ledig på IST-appen, utan vi behöver bevilja ledigheten utifrån elevens skolsituation. Vi ser helst att man åker iväg och är ledig på loven men vi kan bevilja upp till 10 dagars ledighet/ läsår. Har eleven mycket frånvaro eller av andra skäl behöver vara i skolan görs en individuell utredning om ledigheten kommer att beviljas. Även rektor kan behöva skriva på vid särskilda skäl. Vi kommer även att skicka med eleven skolarbete så att man inte kommer efter undervisningen när man är frånvarande. 


V. 3
Sv: Läsdusch, synonymer, läsa med flyt, skriva meningar och träna handstil.
Ma: Programmering och diagnos.
So: Källkritik
No: Vatten och luft
Eng: Home
Bild: Collage

Läxa: Läsläxa kap 16 och läxbok. Båda klasserna har nu läsläxa måndag- fredag (även åk 2B)

Hälsningar  Emma, Monica, Lina, Sunday och Jenny