Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 26 januari 2023

Rektorsbrev januari

Hej där hemma! 

Vi har nu satt igång terminen för fullt och laddar inför utvecklingssamtal, skridskodag, förberedelser inför nationella proven i åk 3 osv. 

I tisdags kunde vi erbjuda fritabarnen en show med Tobbe Trollkarl. Ett erbjudande vi fick under jullovet och som vi inte kunde motstå. 

Förkylningar, magsjuka med mera finns nu på skolan och under denna vecka har vi har ca 20-25 elever sjuka per dag och ca 6-9 från personalen. Vi hoppas alla snart är på benen och är tillbaka hos oss.    

I detta brev: 

Föräldrarådet

Måndag  6 februari har vi vårt första föräldraråd för terminen. Redan nu kan ni se vilka som kommer vara representanter under våren 2023. Länk Mötena ligger digitalt och protokoll skickas ut efter för alla att ta del av.  


Skolinspektionens enkät till vårdnadshavare

De flesta av er ska ha fått ett mail ifrån mentor om en länk till Skolinspektionens enkät. Förra gången denna gjordes så hade vi högt antal som svarade på enkäten och det gör att resultaten blir mer kvalitetsmässigt bra. Försök att lägga en stund på att svara så vi på skolan kan svara upp mot era förväntningar och utveckla oss på de områden som kan behövas.


Om ni har barn i förskoleklass och åk 1-3 så vore det bra om ni svarar på båda enkäterna.


Länk till vårdnadshavare i förskoleklass: https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/MwfsB4


Länk till vårdnadshavare i åk 1-3: https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/HdAqDj Stort tack vill jag skicka till personalen på skolan, och kanske framför allt till fritidshemmet, som kämpade på under hela hösten trots manfall i personalstyrkan! Ni är guld värda!


...och ett stort tack till rektor/chefsstöd Gun-Britt som nu återgår till pensionärslivet efter ett litet inhopp i den stressiga men roliga skolvärlden! Tack för allt samarbete och hjälp. Ha en fin vår!


Hör av er om ni har några frågor eller tankar.

Ha en fin februari!


Frida Dahlström

Rekto

Dagsbergs skola: åk F-3 samt fritidshem

Telefon: 011-15 53 62

E-post: frida.dahlstrom@norrkoping.se