Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 26 januari 2023

Åk 2. V.5

Hej!

Den här veckan har varit lite annorlunda. Emma har varit sjuk hela veckan och Lina vabbar ons-fre. Monica, Jenny och Linnea har varit i klasserna och nu imorgon kommer Sunday tillbaka från sin semester. Vi hoppas vi får vara lite friska nu framöver! Det går en del förkylningar och även magsjuka på skolan så vi tjatar extra mycket igen på eleverna om att tvätta händerna. Tänk även på att hålla era barn hemma vid symtom för att hålla alla smittor nere. 

Vaccinationen i måndags gick jättebra och alla barnen var jätteduktiga! Den här veckan har eleverna fått nya matteböcker och de startar igång med repetition från förra terminen. Vi har även börjat förbereda oss för utvecklingssamtalen som vi ska ha v. 6-7. Ni får tider via mail. Det ska bli spännande och roligt att ha utvecklingssamtal med er alla igen!

Nästa vecka kommer vi att avsluta arbetet kring Källkritik i SO. Eleverna har varit väldigt entusiastiska och kunniga kring området och vi har haft bra och viktiga diskussioner tillsammans i klasserna. Vi fortsätter givetvis att prata om att vara källkritisk och förhållningssätt framåt, speciellt när vi arbetar ute på nätet i skolan men även kring sociala medier som används utanför skolan. 

V.5

Sv: Handstil, ASL, Läsdusch och läsförståelse.
Ma: Repetition.
So: Källkritik och förberedelse inför utvecklingssamtal. 
No: Luft och vatten.
Eng: Home
Idrott: Motorik.

Läxa: Läsläxa och läxbok kap 18. Matteläxa (mån-fre)Trevlig helg!
Lina, Emma, Monica, Sunday och Jenny