Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 18 augusti 2023

Veckobrev v.34 F-klass

Hej och välkommen till förskoleklassens första blogginlägg!


Här kommer all information ligga som gäller era barn i förskoleklassen.
Varje fredag kommer vi publicera ett veckobrev där vi skriver lite hur veckan har varit samt om det är något speciellt till nästa vecka. Idag har barnen fått med sig en mapp hem, i denna skickar vi och ni viktiga papper mellan oss. Vi har även en kontaktbok som ni och vi kan skriva in meddelande till varandra. Viktigt att ni tänker på att schemaändringar görs i IST appen (frita), skola24 (skolan).

Sjukanmälan och ansökan om ledighet görs i appen skola24. För tillfället är det svårt att få skola24 appen att fungera, säg till fritids/skola om ändringar.

Denna vecka har varit en liten mjukstart med endast 3 dagar. Klassen känns jättebra och alla barn börjar lära sig våra rutiner tex morgonsamlingen, rastaktiviteter, matsalssituationer samt städning och avslutning.

Vi har lekt mycket lekar för att lära känna varandra. Under torsdagen fick våra barn träffa sina faddrar, ett mycket lyckat möte! Vi har planerat upp några träffar under hösten så vi kommer att träffa våra faddrar lite då och då. Barnen ses även under rasterna.

Schema kommer vi skicka hem nästa vecka. Men några fasta saker tex skogen går vi alltid på måndagar, kläder efter väder, vattenflaska och frukt/macka är helt ok att ta med. 
Torsdagar har vi idrott, inget ombyte behövs nu i början ev andra och springvänliga skor. Vi kommer vara ute mycket under idrottslektionerna några veckor framöver.

På onsdag nästa vecka kommer vi på skolan ha en säkerhetsövning med buss. Förskoleklassen har tid på onsdagen. 

Vecka 34 
Måndag: Skogen
Tisdag:
Onsdag: Säkerhetsövning med buss.
Torsdag: Idrott ute
Fredag:

Trevlig helg!

önskar

Lena, Maria, Åsa och Marcus