Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 18 augusti 2023

Årskurs 2A och 2B

v.33 Veckobrev (som numera är gemensamt för båda klasserna)

Då har vi startat upp i årskurs 2 och haft några fina dagar tillsammans. Vi har inte dragit igång så mycket med jobb, utan mjukstartat med lite roliga aktiviteter i klassrummet och ute tillsammans med båda klasserna. Vi har både gått äppelvarvet och även lekt i skogen tillsammans. I onsdags hälsades nya förskoleklassen välkommen och vi firade traditionsenligt med glass i solskenet.

Vi har också träffat våra fadderbarn i förskoleklassen, gett dem fina kort som alla tvåor gjort till sina fadderbarn, visat runt på skolgården och lekt tillsammans. Det var en mycket trevlig och uppskattad stund! 

Vi har haft lite So, där vi pratat om lagar och regler. Vilka regler och lagar i samhället finns det att förhålla sig till? Vilka regler har vi här på skolan och hur vill vi ha det i vårt klassrum under kommande läsår?

I matten spelade eleverna mattespelet "Gemsnurr", där man fick träna addition.

Vi har också visat upp våra stenar som vi plockat under sommarlovet. Alla har fått berätta om sin sten och vi kommer också att skriva om den på olika sätt. 

------------------------------------------------------------------

För kännedom

Under detta läsår kommer Pernilla att studera på halvtid (speciallärarprogrammet). Det innebär att Magnus kommer att dela klassläraransvaret i 2A. Tänk på detta när ni vill nå dem via mail och maila gärna dem båda, så är chansen större att ni får svar snabbt. Liselott, som kommer att hålla i bilden i båda klasserna (varannan vecka), kommer att finnas som resurs i 2A. I 2B kommer Ingela att vara resurs tillsammans med Martina. Martina kommer också att ansvara för musikundervisningen i båda klasserna. 

Idrott

Båda klasserna har idrott två gånger i veckan tillsammans med Kadir, onsdagar och torsdagar i 2a och onsdagar och fredagar i 2b. Det är bara på den ena lektionen som de behöver ha ombyte och det är på onsdagar.

Dans

Under v.34-39 kommer vi att ha ett dansprojekt på skolan, där alla klasser kommer att ha danslektioner under 3 tillfällen. 


SCHEMA v.34

2A

Måndag: Svenska, ASL, Matte

Tisdag: Svenska, Matte, Engelska, No

Onsdag: Idrott (ombyte),  Musik, Svenska, Utematte

Torsdag: Svenska, Matte, Bild, Elevens val, Idrott

Fredag: Svenska, Dans, Elevens val, So

2B

MåndagASL, Svenska (läsgrupper),  Matte

Tisdag: Musik, Matte, Engelska, SO 

Onsdag: Idrott (Ombyte), Svenska, Elevens val, Teknik

TorsdagBild, Matte, Elevens val, SO

FredagDans, Svenska (Läsgrupper), NO


Läxor v.34:

Läsläxa måndag till fredag: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 1. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på varje fredag!


Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer:

2a: 073-8531633, 
2b: 073-8531634.

Mailadresser::

pernilla.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

martina.tingberg@norrkoping.se

ingela.johansson3@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Martina, Pernilla, Magnus, Ingela och Liselott