Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 15 mars 2024

Rektorsbrev mars 2024

 

Mars 2024!

Händelser från februari/mars:

 

·         Andra elevrådet för terminen

Vi har fått väldigt fin respons från klasserna att de tycker att det är bra i klasserna och på skolan. Eleverna har skickat lite förslag till de vuxna kring att ha visardag, förslag på aktiviteter och resor på frita, fler inköp till lekboden, önskemål att få skicka in favoritmåltider igen, få mer att äta mm. Vi kommer lyfta det i rätt forum och se vad vi kan möta kring önskemålen.

 

Lekboden fungerar bra och vi tackar alla i åk 3 som har stått som lekbodsvärd! Bra jobbat! Utifrån elevernas önskemål har vi nu lagt en beställning. Det som är önskats och nu är beställt är; nya innebandyklubbor och bollar, frisbee och frisbeemål, hopprep, fler käpphästar samt nya rep och hinder till hästarna, fler soppborstar, bordtennisracket och pingisbollar, långa spadar samt 4 st. sparkcyklar. Viktigt att ta ansvar för detta och lämna tillbaka efter användande så sakerna håller längre.

 

Vi har också haft ett köksmöte för ca 2 veckor sedan och då lyfte vi elevernas punkter gällande mat. Vi kommer beställa mer pasta, potatis mm för att de ska kunna äta mer om de är hungriga. Även på eftermiddagen får de ta fler mackor om de önskar. Vi kommer under våren skicka ut en enkät till klasserna att fylla i angående favoriträtter som vi sedan kommer skicka till tillagningsköket.  

 

·         Mobiler till och från skolan samt på fritiden som är kopplade till sociala nätverk tex. snap chat

Vi har under denna vecka haft ett kränkningsärende mellan elever rörande sociala medier. Eleverna tar kontakt med varandra, men också med personer som de inte vet vem dem är. EHT och Krisgruppen var i måndags på studiebesök hos Barnahus (https://norrkoping.se/stod-och-omsorg/barn-ungdom-och-familj/barnahus). De berättade att det är barn (flickor och pojkar) som redan i lågstadieålder får kontakt med tonåringar och vuxna, och hur viktigt det är att vi vuxna i skolan och ni där hemma pratar om gränser och att vi har koll på vad som sker på barnens mobiltelefoner. Gå gärna in på länken för Rädda Barnen att läsa mer om vad du som förälder kan tänka på: https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder/stopp-min-kropp/barn-och-internet/ 

 

·         Föräldraråd

I måndags hade vi föräldraråd och vi skickar med protokollet som bilaga till detta mail. Läggs även på bloggen. Länk: https://drive.google.com/file/d/19y9yN8dS8mEZBmD-cAj8PmPJfCMybYzb/view?usp=drive_link Vi saknade representanter från fem klasser. Föräldrarådet har länge varit ett bra och samverkande forum för hem och skola med många representanter. Det är endast 1 timme per tillfälle, två gånger per termin som vi ses och det är digitalt. Vore roligt om vi inte tappar detta, så se gärna till att det finns en representant för ditt barns klass vid nästa tillfälle som är 6 maj, eller att du själv anmäler dig som representant. 

 

Händelser framöver:

 

·         Personal

Under ca två månader så kommer Kadir vara föräldraledig och vi har då tagit in två vikarier; Frida W och Anna, som kommer jobba deltid hos oss. Frida W kommer arbeta morgon på frita och ha idrott. Anna kommer vid lunch och jobbar under eftermiddagen på frita. Vi välkomnar dem och hoppas de kommer trivas!

 

·         Studenter hos oss

Under denna vår har vi många studenter hos oss. Vi hade en dansk student hos oss i januari, har två elever från åk 8 från Vikbolandsskolan som har praktik hos oss förra veckan och denna, och nu kommer också våra lärarstudenter från Linköpings universitet tillbaka för en två veckors period fram till påsklovet. Vi har även en student från gymnasiet som varit hos oss sedan början av läsåret (aug/sep 23) och som är hos oss två veckor per månad. Detta ger oss vuxna och elever massor att träffa dessa unga elever och studenter! Kul! Tack alla vuxna på skolan som gör detta möjligt!

 

·         Påsk och påsklovet

Det är snart dags för att börja uppmärksamma påsken på olika sätt i vår verksamhet med pyssel mm. Påsklovet ligger rätt tidigt i år och är redan vecka 14 (29/3-7/4). Vi hoppas att när den väl kommer att vi får fint väder, roliga aktiviteter både på frita och hemma samt att vi får chans att ladda våra batterier på det sätt som passar oss bäst.  

 

 

Hör av er om det är något ni undrar kring. Ha det så gott!

 

Vänliga hälsningar
Frida Dahlström
Rektor Dagsbergs skola,

Telefon: 011-155362,

frida.dahlstrom@norrkoping.se
www.norrkoping.se