Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 26 januari 2023

År 1B

Veckobrev v. 4

Den här veckan i svenska har vi haft veckans bokstav F. Vi tittade på en kort film om bokstaven och gjorde sedan arbetshäften där man fick träna på att skriva bokstaven, hitta och skriva ord som innehåller bokstaven mm. I ASL har vi skrivit faktameningar om pingvinen, som vi pratat om på NO:n.

matten har vi introducerat det nya kapitlet som handlar om pengar. Vi har både pratat om vilka olika sorters sedlar och mynt vi har, fått uppgifter där man ska handla för en viss summa, samt arbetat i matteboken. 

Fortsätt gärna att träna på tiokamraterna hemma!

So:n har vi pratat vidare om Bibelns berättelse om skapelsen. Vi såg på en film, kom på meningar från filmen och sen fick alla skriva några meningar till den bild man målade förra tillfället. Imorgon fredag, har vi klassråd.

No:n har vi pratat om olika sorters djur, lekt leken sant eller falskt om djurfakta där man skulle hålla upp en röd eller grön penna efter varje påstående. Vi har också läst om pingvinen och hur det är att leva i Antarktis och även om hur och var olika djur sover i skogen under vintern.

Även i engelskan har vi fortsatt att prata om sällskapsdjur, då vi bland annat lekt en samtalslek.

----------------------------------------------------------------------------

Utvecklingssamtal

Under vecka 10-11 kommer vi att ha våra utvecklingssamtal. Jag kommer att skicka en länk framöver med tider att boka för digitala möten. Skulle man föredra att ses på plats för samtal, meddela det snarast, så bokar vi in det.

Föräldraråd

Måndagen den 6/2 kl. 18.00 är det föräldraråd.


V.5

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag:  No (fåglar), Musik, Elevens val, So 

OnsdagMatteEngelska, Svenska (ASL), Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Idrott (ombyteskläder), Matte, Teknik, Svenska 

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 20. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Träna på 10-kamraterna! Det underlättar så mycket i matten, när barnen lärt sig dessa!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Martina och Kerstin