Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 17 augusti 2023

V.34. Åk 3.

Hej!

Nu är eleverna äntligen igång med åk 3, så roligt att träffa alla! Den här veckan har vi haft en mjukstart och vi välkomnat den nya förskoleklassen med glass. Eleverna har fått bekantat sig med nya böckerna och haft aktiviteter ute och klassrummet. I torsdags avslutade vi dagen tillsammans i skogen!

Nästa vecka drar vi igång med skolarbetet och ordinarie undervisning. Under fredagen nästa vecka drar ett dansprojekt igång när eleverna får prova på att dansa. Dansverkstan kommer och träffar elever varje klass, varannan vecka med start v. 34 och sista omgången är v 39. Under nästa vecka kommer vi att ha bussträning med alla klasser på skolan. Vi kommer att prata och träna om säkerhet på bussen tillsammans med Kolmårdens buss. 

Rektor har skickat hem information om vårt nya närvarosystem Skola24. Vi vill påminna att ladda hem appen Skola24 så fort som möjligt och komma igång.  Ni använder Skola24 för att anmäla frånvaro för ditt barn, göra ledighetsansökan och se elevernas schema. Båda vårdnadshavarna behöver lägga in sina mailadresser för att vi ska kunna skicka en aktiviteringsnyckel till er. Fritidshemmet använder fortfarande IST. Glöm inte att meddela fritidshemmet om ert barn ska gå hem tidigare än schema eller inte vara kvar på fritids efter skolan. V.34

Sv: Analogier, alfabetisk ordning, läsförståelse
Ma: Positionssystemet, hundratalsövergång och uppställning i addition
So:  Regler och förväntningar, värdegrundsarbete.
No: Ljud
Eng: Introduktion 

Läxa: Läsläxa kap. 1 och läxbok (3A har mån-fre och 3B har fredag till torsdag). Träna på multiplikationstabellen 0-5 (multiplikationsplattan, skriv inte utan träna tills lilla tabellen sitter automatiskt).
Trevlig helg önskar Emma, Lina, Jenny, Linda, Sunday och Monica