Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

onsdag 16 augusti 2023

Veckobrev Åk 1 v.33

 Hej!

Välkomna tillbaka till Dagsberg och till åk 1. Hoppas ni alla haft en skön sommar! 

Idag har vi hälsat nya förskolklassbarnen välkomna och vi firade med glass. Vi har lekt men också hunnit med lite jobb i både matematik och svenska. Det har varit en bra dag men glada, förväntansfulla, nyfikna och pratglada barn. 

I år kommer vi att inte ha kontaktböcker som vi haft tidigare. Så det ni meddelade via boken förra terminen, kan ni nu istället skicka som sms. 

1A Rävarna: 0738-531628

1B Björnarna: 0725-071475

Vi har nya skoltider detta år; 8.15-13.30. Hela årskurs 1 kommer att äta lunch kl. 10.50. Varje dag kommer vi äta frukt inne och läsa bok. De elever som glömmer frukt kommer erbjudas en morot. 

På skolan har vi bestämt att mobiltelefoner samt smartklockor ska lämnas in på morgonen. Detta för att de inte ska bli borttappade eller att eleverna använder dem under rasterna. Vi har också en regel om att alla leksaker, pennor, sudd mm. stannar hemma. Vi har allt vi  behöver här i skolan.

Veckan därpå, v.34 drar vi igång med läsinlärning i olika grupper med boken Robin och startar därmed läsläxan; måndag till torsdag. Vi önskar att ni läser läxan med era barn ofta, gärna varje dag, så att de är förberedda och kan läsa läxan för oss på torsdagarna.

Idrotten kommer att vara på måndagar för Björnarna och torsdagar för rävarna. Det kommer vara Kadir som håller i idrotten. Vi kommer också ha ett till, lite kortare pass men då behöver eleverna inte byta om och duscha. 

Skola 24 är något som vi i skolan ska använda. Ni använder skola24 för att frånvaroanmäla ditt barn samt kunna se elevernas schema. Båda vårdnadshavarna behöver lägga in sin mailadresser, för att vi ska kunna skicka en aktiveringsnyckel till er.  Fritidshemmet använder fortfarande IST. 

Varje fredag kommer vi lägga ut ett blogginlägg om hur veckan varit, samt vad som kommer hända veckan efter. 


Vi ser fram emot ett härligt läsår och ett gott samarbete med er vårdnadshavare


                                       Med vänliga hälsningar

                       Alice, Jenny, Åsa, Kerstin, Oliver och Kent